Skrattet, tröttheten och allting, egentligen den 28e.

Har precis kommit hem från en hangout på Stengårdsvej, rätt välbehövligt att umgås med folk utanför dykarkursen, och så mycket gapskratt för att en del av oss var alldeles för trötta och andra lite för fulla. Härligt härligt! Skratt är balsam för själen, och vi har verkligen gott om den varan!

Tidigare idag var vi bara en halv dag i Odense, men eftersom jag inte fick hela min vanliga bilturs-sömn var jag oerhört grymt trött när vi kom fram (kl 9 på morgonen, hade vaknat kl 6 och var försoven…), och vi skulle börja med full facemasks. Jag lyckades låta bli att börja, så jag (tillsammans med hälften av gruppen) fick simma omkring lite med fenor och halfmask, à la sjöjungfru, och vakna upp. Full facemask betyder att man kan andas som vanligt, med näsan, och se sig omkring bättre (lovely!), men den är lite krångligare att ta av och på, särskilt under vatten (men det gick bra ändå!).

För Tysklandsresan på söndag ska jag ta med mig salt! Igår hade jag tid att skölja näsan med saltvatten på morgonen (vilket jag inte hade idag) och därmed hade jag inte några problem med equalizern. Idag, när jag skulle ner till botten (3.7 m) och ta på mig hela setet med facemask och allt, så blockades öronen och jag kunde inte få bort blockeringen, så jag gick upp till ytan igen när öronen faktiskt gjorde ont. Igår gick det hur bra som helst att få på sig hela dykarsetet under vattnet på samma djup. Djäkla förkylningskvarlevor! Men saltvattensköljning fungerar ju bevisligen i detta fall!

Övriga grejer vi sysselsätter oss med under dagarna är fysik, både mänsklig och matematisk, teknik och utrustningsteori, fylla på luft, tvätta utrustning, knopar (förvånansvärt roligt, men jag har nog en viss känsla för det här med trådar…) och liknande. Fullspäckat schema, men det är kul att känna att man gör något ordentligt också!

Ska betala alla räkningar imorgon, om jag lyckas ta mig till postkontoret i tid, och hittar till det som har lördagsöppet. Kommer att gå sorgliga mängder pengar! Börjar tro att om jag inte skaffar ett jobb snart kommer jag inte kunna leva i sommar överhuvudtaget…

Men ja, förresten så klarade jag tentan. Fick näst högsta betyget i klassen också, dessutom. Galet att resultatet för dem som är mest kritiska till universitetssystemet i sig fick de högsta betygen, kan jag tycka. Men det är sån ironi som förgyller världen för mig. Och i det här fallet så gynnade det ju mig, även om jag skulle vara helt tillfreds med att bara slippa göra om helvetet alldeles efter dykarexamen, som jag faktiskt är mest nervös inför…

Ungefär så ligger landet.

Annonser

1 kommentar

Filed under Annan skola

One response to “Skrattet, tröttheten och allting, egentligen den 28e.

  1. Stort grattis till det lyckade tentamen resultatet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s