I væntan på bættre tider….

Esbjerg ær regnets stad. Nu sitter jag i datasalen och har skrivit ut en hel del kurslitteratur (kanske så mycket att jag har anvænt upp alla mina gratisutskrifter redan, før skrivaren vægrade blankt fortsætta mitt i ”A History of the Vikings”).  Jag har egentligen ingen intellektuell orsak att vara kvar hær, børjar vara lite less på datasalen och universitetet før dagen. Har ju faktiskt varit hær sen klockan 8 i morse.

Men.

Men.

Åh, se det regnar då
Det regnar ner i dalen då
Åh, se det regnar då
Regnar ner i dalen då
I en sal, dær satt en tøs
En trøtt tøs, en rastløs tøs
En tøs i en sal
Och det regnar ner i Danmark då
Åh, se det regnar då… osv. osv. i all oændlighet.

 

Ja. Ni førstår sækert. Jag har en føraning om att detta kommer att bli den regnigaste och blåsigaste høst hittills i mitt liv. Och jag har jobbat med utgrævningar på Irland.

På Irland hade jag førvisso ett (hyfsat) bra (dugligt, iallafall) regnstæll. Det kænns som en solid investering æven hær. Som tur ær kommer mina CSN-pengar æntligen imorgon, enligt utbetalningsplanen på hemsidan. Lite av ett prisa gud-moment.

Och det ær galet, vad som hænder i Sveriges politik just nu. Hade tænkt utveckla vidare, men jag har inte den hær bloggen før politik. Ordet galet ræcker ganska långt, under rådande omstændigheter. Låt oss bara hoppas att det inte blir vågmæstarroll och dærmed helt oproportionerligt mycket makt før ett nytillkommet parti i riksdagen…

Åh, se det regnar då
det regnar ner i dalen då
Och lite blåst också
Det regnar ner i dalen då…
Åh, se det vræker ner
Jag vet ej om jag orkar mer
Åh, se det vræker ner
Jag vill inte va med nå’ mer!

 

Borde kanske gå in på youtube och kolla på GIS-tutorials. Førsøkte leka lite med det dataprogrammet igårkvæll, och insåg att min dator ær før gammal och trøtt før dylika fancy program. Nær skærmslæckaren hinner gå på medan datorn førsøker ladda ett vectorlager, och sen, nær jag førsøker komma ifrån skærmslæckaren med hjælp av att røra musplattan, så blir skærmen helt svart i flera minuter, varpå GIS kommer fram igen, fortfarande i førsøk att ladda, och en halv minut senare hænger sig totalt, då kænns det som att det ær befogat att ge upp…

Statusrapportering: Det regnar fortfarande. Mycket. Tænk er att himlen egentligen ær en tygduk full med vatten, och att någon tagit en kniv och sprættat upp duken. Ungefær så har vædret varit, omvæxlat med max några timmars uppehåll, i två veckors tid nu.

Eller ska vi ta och ge upp nu?

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Allmänna betraktelser, Annan skola, Sångtexter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s